Hvordan man olier og krydrer sit cricketbat?

0 0

 

Har du købt dit cricketbat og kan ikke vente med at bruge det? Det er tilrådeligt, at du dæmper fristelsen til at tage den ud og få en revne uden først at krydre den. At krydre en flagermus er meget vigtig og afgørende, hvis du vil have den til at holde. En flagermus er lavet af presset pil efter at have komprimeret et meget stort stykke træ til en kompakt klinge. Brug af det uden forberedelse kan få det komprimerede træ til at splintre og let revne.

Der er kun et par ting, du skal bruge for at forberede din flagermus eller bladet, som det almindeligvis omtales. En lille flaske hørfrøolie af god kvalitet, en fibergipstape til at beskytte din spilleflade, en kuglehammer eller en flagermushammer.

Du skal først oliere flagermusen. Dette skal gøres en gang om året og måske to gange om året i varme og fugtige lande. Formålet med at oliere bladet er at forhindre, at flagermusen tørrer og dermed til sidst revner. Selvom det er vigtigt at oliere, er det også meget vigtigt, at du ikke smører for meget olie på en klinge. Brug din bare finger og dyp den i linolie. Beklæd nu hele overfladen af flagermusen fint og udelad kun de områder, der er dækket af klistermærkerne. Du skal ikke bekymre dig for meget om at få lidt olie på klistermærkerne, det vil ikke have nogen skadelig effekt på klingen.

Når du har belagt bladet med linolie, lad det hvile vandret i 24 timer. Det er meget vigtigt, at du ikke hviler den stående, da dette vil få al olien til at sive nedad og ødelægge flagermusen.

Når du har olieret klingen, skal du påføre fibergipstapen på spillefladen for at låse fugten inde. Fibergipsen vil også beskytte bladet mod dybe sømmærker. Næste skridt er at krydre den. Flagermusfabrikanter vil normalt give dig retningslinjer for, hvordan du banker en flagermus. Hvis det ikke er tilfældet, skal du bruge en træhammer og langsomt begynde at banke på flagermusens spilleflade. Det er bedst, hvis du går lige så højt op som flagermusens splejsning, da der også vil være en vis kontakt der.

Det er også vigtigt at krydre kanterne. Dette er den mest sårbare del af flagermusen, da en forkant eller yderkant ved 80 miles i timen nemt kan knække den. For at krydre kanterne, slå forsigtigt på kanterne ved et 45 graders håndtag. Det er i orden, hvis du begynder at se træet udtvære en lille smule. Det er bedre, at du gør dette i stedet for at lade bolden gøre det i en kamp for dig.

Du vil vide, at du har banket dit flagermus godt ind, når du holder flagermusen op i øjenhøjde og bemærker masser af buler og en ujævn overflade på bladet. Næste skridt er at have et par netsessioner med en gammel bold, før du tager den ud til en kamp.

Hvis du virkelig vil bruge et bat direkte fra butikken, bør du i det mindste undgå den nye bold, da der er 50 % chance for, at du knækker dit helt nye bat, når du står over for en ny bold.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *